Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zbojnická roštěná podle mamky

11. 2. 2012

Recept mi doporučila kamarádka a musím říct, že jsem za to moc ráda. Rozhodně vyzkoušejte, je moc dobrý. 

Na tento recept budete potřebovat: 

750 g hovězí roštěnky, 1 dcl rostlinného oleje, 1,5 l hovězího bujónu, 0,5 dcl kečupu, 5 stroužků česneku, 1 lžíce Worcesterské omáčky, 4 lžíce sojové omáčky, 1 lžička sladké papriky, troška zázvoru, špetka chilli koření, špetka tymiánu, sůl, pepř, 4 vejce

Roštěnky omyjeme, vysušíme kuchyňskou papírovou utěrkou a naklepeme. Z kečupu, prolisovaného česneku, worcestru, sojové omáčky, papriky, zázvoru, chilli, tymiánu a soli si připravíme marinádu. Roštěnky nasolíme a napepříme a minimálně na 2h je necháme odležet v připravené marinádě v lednici. Nejlepší je, nechat je odležet přes noc. Poté je z lednice vyjmeme a zprudka na  troše oleje opečeme, dokud není maso měkké. Roštěnky vyndáme a do výpeku přidáme zbytek marinády a připravený hovězí bujón. Chvíli povaříme. Na taliři roštěnky přelijeme omáčkou a ozdobíme sázeným vejcem nebo volským okem.

dsc09031.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář