Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vaječný likér

7. 1. 2012

Na tento recept jsem náhodou narazila na internetu a všechny ingredience jsme doma měli, tak jsem se rozhodla jej připravit. Zaprášilo se po něm ještě před uplynutím 14-ti dní, do kdy se měl likér uležet a musela jsem připravit náhradu. 

Na jednu láhev likéru budete potřebovat: 

6 žloutků, 150 g cukru, 1 plechovka kondenzovaného mléka Salko, 0,5 l mléka, 1,5 dcl rumu

V mixéru vyšleháme žloutky s cukrem do pěny a pomalu přiléváme Salko, mléko i rum. Všechny ingredience šleháme pomalu a také je pomalu přiléváme. Přelijeme do čisté sklenice a necháme dva týdny uležet. 

Rumu si samozřejmě můžeme přidat dle chuti a podle toho, jak máme likér rádi. 

 

dsc08458.jpg

  Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář