Jdi na obsah Jdi na menu
 


Koloušek

27. 1. 2012

S Novým rokem i nová dovolená přišla a tak jsme s manželem a dcerou vyrazili k přátelům na hory. Vzhledem k tomu, že u nás jak v prosinci, tak v lednu bylo stále "jaro", moc jsme se těšili. 

Když jsme přijeli, na horách bylo asi po kolena sněhu. Dcera je takzvané zimní dítě, tak se v tom moc vyžívala. 

Při odjezdu domů jsme se stavili u tchýně doma a jelikož byla v nemocnici, museli jsme něco na oběd uklohnit sami. Poprosila jsem manžela, jestli by udělal marinádu na právě vytaženého mladého kolouška, kterého jsme naporcovali na pár steaků. Marináda se manželovi velmi povedla a tak jsme ho v ní nechali odpočívat do druhého dne. 

Druhý den po procházce v krásném a tichém lese jsem se dala do přípravy jídla. Rozhodla jsem se udělat šťouchané brambory s anglickou slaninkou a červenou cibulkou. Po ruce jsem měla i domácí mléko, takže musím říct že "šťouchačky" byly delikátní.

Masko už jsme pak jenom opekli zprudka na pánvi, 3 minutky z každé strany a bylo hotovo. 

Bohužel se nemůžu podělit s receptem, protože manžel nikdy neví co do marinády dává, proto si myslím, že platí pravidlo, že chlapi jsou lepší kuchaři. Oni jednají pudově, po čuchu....žena převážně přemýšlí hlavou a v některých případech je to vážně škoda :-)

dsc08897.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář