Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mrkvová polévka s jogurtem a zázvorem

31. 1. 2012

Tento recept jsem našla v jednom podzimním čísle časopisu Gurmet a připadal mi zajímavý, tak jsem jej zkusila a mě osobně moc chutnal. 

Na tuto polévku budete potřebovat: 

750 g mrkve, 1 cibule, 1 l zeleninového vývaru, 1 lžíce másla, 1/2 lžičky najemno nasekaného čerstvého zázvoru, 100 ml mléka, sůl a pepř dle chuti a 100 ml hustého bílého jogurtu

Mrkev si omyjeme a očistíme, neloupeme. Zničili bychom tím nejvíce živin, které slupka mrkve obsahuje. Nakrájíme si ji na kolečka a dáme prozatím stranou. 

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Ve větším hrnci si rozpustíme máslo a dáme na něj smažit cibuli. Jakmile cibulka zesklovatí, přihodíme mrkev a přibližně 3 minuty smažíme, poté zalijeme vývarem a vaříme doměkka, přibližně 15 minut. Uvařenou mrkev rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme nasekaný zázvor. Osolíme, opepříme a přilijeme mléko. Celou polévku necháme ještě přejít varem a můžeme podávat. Polévku podáváme ozdobenou lžící jogurtu ,nebo můžeme taky použít zakysanou smetanu nebo hustě vyšlehanou šlehačku. Můžeme ji taky posypat čerstvou petrželkou nebo koriandrem. 

300705_2465449838037_1306008026_32944802_111594233_n.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář