Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mrkvový krém se šafránem

14. 3. 2012

Na tento recept jsem narazila náhodou v jednom časopise, jehož vydání mě každý měsíc čeká ve schránce a velmi mile mě překvapilo, že byla výborná. 

Na tuto polévku budete potřebovat: 

8 středních mrkví, 3-4 hrnky vody, 1 lžička soli, 1 lžička másla, 1-2 špetky šafránu, bílý pepř dle chuti

Mrkve omyjeme, očistíme, ale neloupeme. Slupka obsahuje nejvíce vitamínů. Do maléko kastrůlku si nalijeme vodu, vhodíme mrkev, kterou jsme si nakrájeli na kolečka a vaříme, dokud nezměkne. 
Poté rozmixujeme tyčovým mixérem, osolíme, opepříme a vhodíme šafrán. Ještě 2 minutky povaříme, ale stále mícháme. Nakonec vhodíme máslo, jemně promícháme a můžeme podávat.

dsc09409.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář