Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pottage parmentier aneb bramboračka podle Julie Child

1. 3. 2012

Kdo miluje vaření, tomu nemusím Julii Child představovat. Je to zatím jeden jediný recept který jsem z její knihy zkusila, ale chutnal mi. Aneb jak se říká, v jednoduchosti je krása a v tomto případě i chuť. 

Na polévku budete potřebovat: 

700-900 g brambor, 1 pórek, sůl a pepř dle chuti

Brambory oloupáme a nakrájíme na kostky, dáme do hrnce. Pórek rozkrojíme podélně na polovinu a pořádně jej omyjeme. Nakrájíme na kolečka a přidáme k bramborům. Do hrnce přilijeme asi 1,5 litru studené vody. Brambory i pórek by měli být asi 1cm pod vodou. Osolíme, opepříme a dáme asi na 45 minut vařit. Poté rozmačkáme šťouchadlem na brambory, aby v polévce zůstaly kousky zeleniny. Můžeme podávat s čerstvým pečivem, nebo jen tak.

297103_2547143840336_1306008026_33007381_1710021192_n.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

pochvala

mami,21. 3. 2012 22:28

skvělá inovace stránek