Pottage parmentier aneb bramboračka podle Julie Child
Kdo miluje vaření, tomu nemusím Julii Child představovat. Je to zatím jeden jediný recept který jsem z její knihy zkusila, ale chutnal mi. Aneb jak se říká, v jednoduchosti je krása a v tomto případě i chuť.
Na polévku budete potřebovat:
700-900 g brambor, 1 pórek, sůl a pepř dle chuti
Brambory oloupáme a nakrájíme na kostky, dáme do hrnce. Pórek rozkrojíme podélně na polovinu a pořádně jej omyjeme. Nakrájíme na kolečka a přidáme k bramborům. Do hrnce přilijeme asi 1,5 litru studené vody. Brambory i pórek by měli být asi 1cm pod vodou. Osolíme, opepříme a dáme asi na 45 minut vařit. Poté rozmačkáme šťouchadlem na brambory, aby v polévce zůstaly kousky zeleniny. Můžeme podávat s čerstvým pečivem, nebo jen tak.
Přeji dobrou chuť!
pochvala
mami,21. 3. 2012 22:28