Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rajská polévka bez protlaku

18. 8. 2012

Mám moc ráda rajskou a tak jsem zkusila i tuto variantu a myslím, že jinou už nikdy dělat nebudu. Nejlepší je ovšem z domácích rajčat

Na tuto polévku budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje, 500 g rajčat, 1 menší cibulku najemno, 1 l drůbežího vývaru, 2 lžíce másla, 4 lžíce smetany ke šlehání, špetka soli a pepře dle chuti, špetka tymiánu dle chuti, špetka skořice na dochucení

Nejdříve si nachystáme rajčata. Nařízneme je do kříže a přelijeme vroucí vodou. Poté sloupneme slupku a nakrájíme nadrobno. Na olivovém oleji zpěníme cibulku, nakrájenou nadrobno, poté přilijeme polovinu vývaru a vhodíme rajčata. Vaříme na středním plameni asi 20 minut, rajčata mícháme a mačkáme o stěnu hrnce. Dle potřeby přilíváme vývar. Osolíme, opepříme, přidáme tymián dle chuti a špetku skořice.

dsc00666.jpg

Po dvaceti minutách vypneme a rajčata rozmixujeme. Do hladké polévky vmícháme máslo a smetanu. Již nevaříme. Dochutíme a můžeme podávat, například s nastrouhaným sýrem nebo opečeným toastem. A když přidáte ještě lžíci cukru a kuskus nakonec, zmizí vám z hrnce stejně jako mě. 

dsc00669.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář