Jdi na obsah Jdi na menu
 


Špenátový krém

23. 2. 2012

Zdravá polévka, plná železa. Rozhodně doporučuji uvařit dětem.

Na tuto polévku budete potřebovat: 

250 g mletého špenátu, 50 g másla, 250 ml mléka, 250 ml zeleninového vývaru, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce hladké mouky, pepř, sůl, muškátový oříšek, dva střední brambory

Na másle dozlatova osmažíme nakrájenou cibuli, přihodíme na plátky nakrájený česnek a chvíli smažíme. Ne dlouho, aby česnek nezhořkl. Přidáme mouku a smažíme, do světle hněda a dohladka. Přilijeme vývar a mléko a chvíli povaříme.Přidáme špenát a důkladně rozmícháme. Přivedeme k varu a vaříme 2-3 minuty na mírném plameni. Dle chutí dosolíme, dopepříme a přidáme špetku muškátového oříšku. Podáváme s bramborovými placičkami, které jsme usmažili ze dvou nahrubo nastrouhaných brambor.

198220_1951789956861_1306008026_32354604_1968226_n.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář