Jdi na obsah Jdi na menu
 


Koláč s chřestem a kozím sýrem

 Koupila jsem chřest a přemýšlela co s ním...až mě tak jednou večer napadlo, že bych si k němu dala ten dobrý kozí sýr s kozí farmy Šťastná koza...a tak to vzniklo. Je to hodně podobné quiche, akorát že je listové těsto. A quiche mi u nás doma milujeme. 

Na tento koláč budete potřebovat: 

1 balení listového těsta, 250 g zeleného chřestu, 100 g čerstvého kozího sýra, 2 vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek, 250ml smetany ke šlehání

Chřest očistíme a asi 3 minuty povaříme, poté nakrájíme na malé kostičky, nebo hranolky a necháme stranou odležet. Vychladnout. Kozí sýr si nakrájíme taky na malé kostičky a dáme stranou. Plech vyložíme pečícím papírem a na něj rozprostřeme vyválené listové těsto. Kdo koupil už vyválené, tak jej jenom do plechu položí. Okraje trochu zvedneme, aby nám koláč udělal okraje. 

dsc00307.jpg

Na těsto nasypeme chřest a sýr a zalijeme směsí, kterou jsme si vyšlehali ze smetany, vajec, soli, pepře a muškátového oříšku. Ne do tuha. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme dokud vrch nezezlátne. Kdo má rád, může ještě před pečením posypat sýrem. Já přidala ještě slaninu.  

dsc00309.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář