Koláč s chřestem a kozím sýrem
Koupila jsem chřest a přemýšlela co s ním...až mě tak jednou večer napadlo, že bych si k němu dala ten dobrý kozí sýr s kozí farmy Šťastná koza...a tak to vzniklo. Je to hodně podobné quiche, akorát že je listové těsto. A quiche mi u nás doma milujeme.
Na tento koláč budete potřebovat:
1 balení listového těsta, 250 g zeleného chřestu, 100 g čerstvého kozího sýra, 2 vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek, 250ml smetany ke šlehání
Chřest očistíme a asi 3 minuty povaříme, poté nakrájíme na malé kostičky, nebo hranolky a necháme stranou odležet. Vychladnout. Kozí sýr si nakrájíme taky na malé kostičky a dáme stranou. Plech vyložíme pečícím papírem a na něj rozprostřeme vyválené listové těsto. Kdo koupil už vyválené, tak jej jenom do plechu položí. Okraje trochu zvedneme, aby nám koláč udělal okraje.
Na těsto nasypeme chřest a sýr a zalijeme směsí, kterou jsme si vyšlehali ze smetany, vajec, soli, pepře a muškátového oříšku. Ne do tuha. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme dokud vrch nezezlátne. Kdo má rád, může ještě před pečením posypat sýrem. Já přidala ještě slaninu.
Přeji dobrou chuť!