Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lahůdková kuřecí paštika

14. 1. 2012

Jednou jsme doma dostali chuť na paštiku a vzhledem k tomu, že těm kupovaným moc nevěříme, začala jsem se shánět po nějakém dobrém a rychlém receptu. Nemusela jsem hledat dlouho. Recept jsem našla na stránkách časopisu Apetit a byl opravdu jak jednoduchý, tak rychlý a velice dobrý

Na tento recept budete potřebovat: 

250 g másla (z toho 50 g na finální zalití), 500 g kuřecích jater, 1 cibuli nadrobno, 200 ml drůbežího vývaru, 1-2 lžičky provensálského koření, sůl, pepř, 100 ml 33% smetany a 12 lístků šalvěje

Játra důkladně očistíme a pokrájíme na kousky. V pánvi na dvou lžících másla zpěníme cibuli, přidáme játra a poté co se zatáhnou podlijeme vývarem, nebo případně trochou bílého vína. Osolíme, opepříme, přidáme bylinky, přiklopíme a vaříme 10-15 minut doměkka. 

 

dsc08436.jpg

Uvařená játra přelijeme do mísy a přidáme nakrájené máslo a vyšleháme tyčovým mixérem dohladka. Poté přilijeme tolik smetany, aby měla paštika konzistenci hustší omáčky. Dochutíme solí a pepřem, ale dáváme pozor, abychom paštiku nepřesolili. Při přípravě paštika trochu více slaná být má, slanost se později vstřebá. Poté přelijeme do připravených mističek a zalijeme zbytkem másla, které jsme rozehřáli s lístky šalvěje.

 

dsc08447.jpg

 

Dáme do lednice vychladit a můžeme podávat. V lednici takto vydrží přibližně 5 dní. 

 

dsc08454.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář