Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tvarůžkový závin

28. 2. 2012

Kdo miluje tvarůžky, rozhodně si pochutná. U nás je tento typ závinu oblíbenější, jako ten klasický s jablky

Na jeden závin budete potřebovat:

1 balení listového těsta, 1 balení olomouckých tvarůžků, 100 g anglické slaniny, 1 vejce na potření, sezamové semínka na posypání

Troubu si rozehřejeme na 180°C. Rozválíme si listové těsto na plát a doprostřed plátu poklademe na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a na kousky nakrájené tvarůžky. Těsto z obou delších stran přeložíme do středu a kraje zmáčkeneme k sobě. Opatrně přendáme na plech vyložený pečícím papírem tak, aby zahnuté strany byly vespod. Hřbet závinu potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamovým semínkem a propícháme vidličkou. Pečeme přibližně 20 minut, do zezlátnutí. 

254414_2141411217274_1306008026_32596588_4758821_n.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář