Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zapečené ředkve s nádivkou a bylinková rozpečená bageta

11. 2. 2012

Experiment, který dopadl dobře. Manžel si velmi pochvaloval. Lehounké zdravé jídlo. 

Na tento recept budete potřebovat: 

4 rohlíky, 200 ml mlíka, 4 střední černé nebo bílé ředkve, 1 svazek jarní cibulky, 2 stroužky česneku, 200g uzeného masa, 1-2 lžíce nasekané petrželky, 2 vejce, pepř, sůl

Rohlíky nakrájíme na kostičky, dáme do misky a zalijeme mlékem. Ředkve omýjeme, očistíme a v rendlíku s osolenou vodou rychle přivedeme k varu, ztlumíme a vaříme asi 15 minut. Scedíme a zchladíme studenou vodou. Příčně rozpůlíme a vydlabeme. Okraj musí zůstat asi 1cm. Vydlabanou hmotu nakrájíme na kostičky, nasypeme do misky. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka, česnek na jemno. Uzené maso nakrájíme na malé kostičky a přidáme do misky. Přidáme petržel. Vše v misce promícháme se žloutky a rohlíky. Troubu rozehřejeme na 180°C. Zapékací mísu vymažeme máslem. Bílky mírně osolíme, ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme k rohlíkům. Ředkve rozhložíme do mísy a naplníme nádivkou. Zbylou nádivku rozprostřeme kolem ředkví a pečeme asi 40 minut. Bagety si nakrájíme na kolečka, namažeme olivovým olejem smíchaným s oblíbenou směsí bylin a dáme do trouby mírně rozpéct. (Já koupila již bagety jako polotovar a jen je rozpekla.)

34660_1538088774590_1306008026_31459969_3153460_n.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář