Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuřecí paprikáš

15. 3. 2012

Naše dcera ho přímo miluje. Když tuhle omáčku uvařím, může se po ní urvat. A já vždycky doufám, že trochu zbyde a nic :-)

Na tento recept budete potřebovat: 

500 g kuřecích prsou, 1 větší cibule, 50 ml rostlinného oleje, 2 lžičky mleté papriky , pár kapek sojové omáčky, 1 l mléka, 250 ml sladké smetany na vaření, špetka soli, špetka pepře, 3-4 lžíce hladké mouky

Kuřecí maso opláchneme, očistíme a nakrájíme na kostky. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku a maso, promícháme a orestujeme. Potom maso přikryjeme a ve vlastní šťávě dusíme doměkka. Dle potřeby podlijeme trochou vody nebo vývaru. Mouku smícháme se solí, smetanou a mlékem a připravenou zátrepku pomalu přiléváme k masu. Za stálého míchání vaříme několik minut, dochutíme sojovou omáčkou, solí a pepřem. Podáváme s těstovinami nebo kynutým knedlíkem.

254815_2160372571296_1306008026_32620807_7924273_n.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář